Runda byn

Mysiga och spännande bostäder för stora och små familjer

Framtiden bor i Runda byn

I barnvänliga Fårhushagen, beläget i Strängnäs har vi uppfört 18 putsade kedjehus på cirka 106 kvadratmeter. Arbetet med projektet präglades bland annat av att husen är byggda på en stor rund tomt. Detta skapar en spännande miljö och har också möjliggjort en stor gemensam lekplats i mitten av den stora tomten. Bostäderna är tillträdda och inflyttning skedde under 2018.

Strängnäs bjuder inte bara på en gammeldags stadskärna, historiska byggnader och närhet till Mälaren, för Framfast har det också inneburit ett synnerligen spännande bostadsprojekt att utforma och skapa – Runda Byn i Fårhagen.18 bostäder om 106 kvadratmeter i separata huskroppar som vi uppfört på en stor rund tomt.

I barnvänliga Fårhagen har vi byggt 18 bostäder i separata huskroppar som är sammanlänkade via praktiska förråd om ca 10 kvm. Husen placerades i en cirkel med lekplats för de boendes mindre residenter i mitten.

För stora såväl som små familjer har vi skapat en flexibel planlösning med 3 sovrum där det största rummet har en tilltagen garderob samt en stor hall med plats för TV rum/kontor/spel-lekhörna. Istället för att satsa på kostsam hantering av olika materialval valdes inredningen ut i samarbete med arkitekt som satte samman en enhetlig stil tillsammans med köparna.

Husen har välplanerad planlösning och inredning med två badrum, ett på varje plan och tvättstugedel integrerad i badrummet på nedre plan. Golven i alla våtutrymmen och hall har klinker med el-buren golvvärme. För övriga golv och trapphus la vi vacker ekparkett med vit ton och vita lister.

För hemmets hjärta, köket la vi köksparkett och adderade induktionshäll och inbyggda ugnar. Vitvarorna i samtliga bostäder är rostfria lösningar från Siemens.

  • Kök från Siemens
  • Vitvaror från Siemens
  • Generöst med förvaring
  • el-buren golvvärme
  • Lekplats för boende