Om oss

Berättelsen om oss började 2011. Målet var att bli fastighetsbolaget för framtiden – inom bostadsutveckling med fokus på tillväxtkommuner runt om i hela Sverige. Sedan starten har vi ägt hyresfastigheter, konverterat kontor till bostäder och utvecklat flerbostadshus.

Idag bygger vi hem i olika former med framtiden som utgångspunkt. Hyresbostäder och bostadsrätter, lägenheter, radhus och villor. Hem vi skapar ska vara lite mer än boenden. Redan vid ritbordet planerar vi för att ligga i framkant avseende design, teknik, hållbarhet och närhet till grönområden – en framtid som skapas i samklang mellan hemmen vi skapar och människorna som flyttar in i dem.

När vi bygger hem så har vi som mål att förena estetiskt vackra boenden som är både praktiska för vardagen med prisvärdhet. Vi av övertygelsen att det går att bo fint och smart till ett bra pris vare sig det rör sig om en hyresbostad eller eller bostadsrätt.

Arkitektur & design

Tack vare vår organisation kan vi alltid ligga i framkant vad gäller ny design och spännande samarbeten med arkitekter. Vi arbetar för att förena estetiskt vackra lösningar med boenden som är såväl praktiska för vardagen som kostnadseffektiva. Vare sig det rör sig om en hyresbostad eller bostadsrätt är vi av övertygelsen att det går att bo fint och smart till ett bra pris.

Teknik

En mobilapp för tvättstugan istället för den klassiska nyckelknippan,  eller varför inte en pinkod till ytterdörren när man kommer hem? Vi letar alltid efter nya bra tekniska och digitala lösningar i hemmen vi bygger. Teknik i sig har inget egenvärde – snarare handlar det om smarta lösningar som gör livet skönare och enklare för boende.

Natur

Vi arbetar i så lång utsträckning som möjligt med en balans mellan bebyggelse och närheten till skog och mark. Vi tror det är avgörande för framtidens boenden. Långsiktiga och hållbara boenden som skapar livskvalitet – vare sig det handlar om sköna bullerfria promenader, frihet för barn att leka utomhus eller svampplockning om hösten. Vi brukar säga att framtiden bor med naturen in på knuten. Detta spelar en stor roll när vi planerar nya projekt.

Miljö och hållbarhet

Framtiden bor bäst där miljön mår bra. Vi anser att hållbart byggande  hör ihop med ekonomisk hållbarhet. Bland annat leder rätt planering och materialval till lägre underhållskostnader. Och att vi tänker energieffektivt och på miljön minskar bland annat driftskostnaderna i våra boenden. När vi på Framfast bygger bostäder arbetar vi därför i så stor uträckning vi kan med material som är skonsamma gentemot klimatet och miljön.