BRF Kilgaveln/Kilgrunden

Englandsinspirerande radhus med Mälaren som granne

BRF Kilgaveln/Kilgrunden

I barnvänliga Storängskilen, beläget i Mälarens pärla, Strängnäs har vi uppfört totalt 23 radhusbostäder. Husen byggdes i två etapper och är inspirerade av klassiska engelska radhus med olika fasadfärger. Området är barnvänligt med närhet till vacker natur. Bostäderna är cirka 98 kvadratmeter och tillträddes under 2017.

Aktivt friluftsliv med nära till naturen, goda kommunikationer till Stockholm, Mälaren och närhet till en spännande gammeldags stadskärna – det är några av skälen till att vi arbetat med och uppfört 23 radhus, inspirerade av engelsk stil i barnvänliga Storängskilen utanför Strängnäs.

För såväl den stora som den lilla familjen

Vi byggde utifrån en likvärdig planlösning och inredning i samtliga bostäder med tillhörande tomter, praktiska kallförråd och parkeringsplatser. Bostäderna är om 96 kvadratmeter med två välplanerade badrum, ett på varje plan. Tvättstugedel integrerad i badrummet på nedre plan och flexibel planlösning med 3 rum övre plan. Vi gjorde det också enklare att planera övervåning efter tycke, smak och behov – som tre sovrum eller två sovrum och ett övre TV rum/kontor/spel- och lekhörna. Istället för att satsa på kostsam hantering av olika materialval har inredningen valts ut tillsammans med arkitekt som satt samman en enhetlig stil för den moderna bostaden.

Golven i våtutrymmen och hall är klinkersatta, övriga golv och trapphus är vitlaserad askparkett med vita sockellister. Uppvärmningen är vattenburen golvvärme på hela nedre planet samt komplement av elradiatorer på övre plan. Badrum på övervåningen har komfortvärme i form av el-buren golvvärme.

Vi arbetade också lite extra med köken – välplanerade i snygg v-form med vackra detaljer, exempelvis vita skåpluckor med profil, kakel ovan arbetsytorna med det karaktäristiska vita kaklet med falsade kanter och vitvaror i form av fullstor kyl och frys, diskmaskin, spishäll, inbyggnadsugn, spisfläkt och mikrovågsugn. De vita kompletteras med en bänkskiva laminat i varm valnötston. Plats för matbord med utsikt mot entrén.

I området finns ett stort utbud av bra skolor och kommunen erbjuder ett aktivt förenings- och kulturliv.  Fler och fler upptäcker fördelarna med att bo i Strängnäs och inflyttning till kommunen har gjort att invånarantalet ökar kontinuerligt. På de senaste åren har det byggts mycket nytt och flertalet nybyggnadsprojekt pågår både vad gäller villor och bostadsrätter. Många företag etablerar sig i regionen tack vare det strategiska läget. Framtiden bor kort och gott i Storängskilen med omnejd.

  • Kök från Ballingslöv
  • Vitvaror från Cylinda
  • Generöst med förvaring
  • Carpark och smarta ute förråd
  • Fiber bredband
  • Vattenburen golvvärme
  • Digital tidsbokare
  • Altandäck i söderläge